30. Januar 2015

شیرینی مشهدی


 
 
سلام به همه دوستای خوبم مدتی نبودم وخوشحالم از اینکه دوباره تو آشپزخونه دوست داشتنیم هستم امروز براتون شیرینی خوشمزه مشهدی آلمانی لینزر مربایی رو آوردم خلاصه هر اسمی که داره من عاشق این شیرینی هستم یادمه همیشه یکی از شیرینیهایی که پدرم  برای عید میخرید همین شیرینی خوشمزه بود خلاصه اینکه یه جورایی برام زنده کننده خاطراتم هست این دستور خوب رو یکی از دوستان عزیزم  (مریم نازنین ) لطف کردند بقدری این دستور آسون و نتیجه عالی داره که حتی اگر تجربه خیلی زیادی هم درشیرینی پزی نداشته باشید باز هم نتیجه خوب در میاد امیدوارم شما هم به اندازه من لذت ببرید .

مواد لازم : 
کره صد گرم
آرد صدو پنجاه گرم
پودر شکر پنجاه گرم
زرده تخم مرغ (آب پز شده ) دو عدد
مربا یا مارمالاد به مقدار لازم
انواع مغز خشکبار
وانیل یک دوم قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ برای روی شیرینی

 
روش تهیه :
دو عدد تخم مرغ رو آب پز میکنیم تا زرده کاملا سفت بشه زرده رو جدا کرده کمی که خنک شد با رنده خیلی ریز رنده میکنیم کره رو که به دمای محیط رسیده و نرم شده به زرده اضافه کرده و ورز میدیم تا کره و زرده حسابی مخلوط بشن پودر شکرو وانیل رو هم اضافه میکنیم میتونید با قاشق و یا چنگال مواد رو مخلوط کنید تا خوب به خورد هم بره بعد آرد رو روی مواد الک کرده و هم میزنیم تا خمیر نرم و یکدستی به دست بیاد نکته ایی که برای این خمیر مهمه  دقت کنید که خمیر نیازی به آرد اضافه نداره و دیگه اینکه هم زدن خمیر در حد مخلوط شدن کافیه و نباید خمیر رو بیش از اندازه ورز داد تا به روغن بیفته و رز دادن زیادی باعث خشک شدن شیرینی تون میشه خب حالا خمیر رو توی کیسه فریزر و یا سلفون قرار بدید مهم اینه که زیر و روی خمیرتون سلفون باشه ( تا راحت بتونید  خمیر رو باز کنید ) خمیر رو با کمک وردنه به قطر نیم سانت باز کرده و با قالب دلخواهتون قالب بزنید (تعداد شیرینیها باید زوج باشه ) شیرینی که قراره لایه رویی ( بالایی ) باشه زرده تخم مرغ زده و به دلخواه مغز خشکبار مورد نظرتون رو روی زرده بریزید در سینی فر که کاغذ روغنی انداختیم (لازم به چرب کردن کاغذ نیست ) چیده   بعد در فر با حرارت دویست درجه سانتی گراد بپزید شیرینی ها نباید طلایی بشن همین که کمی زیر شیرینی طلایی شد از فر خارج کنید و سینی رو در مجاورت هوای باز قرار بدید تا کاملا خنک بشن بعد بین شیرینها مارمالاد دلخواه رو بریزید ولایه مغز دار رو روی لایه مارمالادی قرار بدید شیرینی رو در ظرف در بسته دور از نور و رطوبت در جای خنک نگهداری کنید .

 
* دستور اصلی رو براتون گذاشتم فقط من یه تغییر کوچولو تو درست کردن شیرینی انجام دادم که خیلی هم خوب شد بعد از اینکه شیرینی رو قالب زدم بدون اینکه روی شیرینی زرده تخم مرغ بزنم شیرینی ها رو در فر پختم بعد از خنک شدن با کمک یه قلموی آشپزی روی شیرینی که قرار بود بالا باشه عسل مالیدم  بعد شیرینیها رو توی پودر پسته و یا کنجد(که توی یه ظرف مسطح ریخته بودم ) زدم عسل هم طعم خوبی به شیرینی داد و هم باعث شد مغزها به شیرینی بچسبه .

* یک نکته دیگه اینکه وقتی شیرینی رو از فر در آوردم کاغذ روغنی که شیرینیها روش بود رو در معرض هوای خنک گذاشتم چون سینی هنوز حرارت داره و وقتی شیرینی رو با سینی داغ میذاریم تا خنک بشه توی همین فاصله کلی رنگ شیرینیهامون عوض میشه پس سعی کنید بدون سینی و فقظ با کاغذ روغنی شیرینیها رو خنک کنید .
 
* شیرینی ها رو در دو سایز درست کردم و کوچولو خوشگلا رو برای دوست عزیزی هدیه بردم .
* تعداد زیاد عکسهای این پست رو به حساب علاقه زیاد من به این شیرینی بذارید .

2 Kommentare:

  1. اینا عالین .... یکی از اون شیرینی های خوشمزه
    چه نکات خوبی رو گفتی اعظم جون , نمیدونستم !!!

    AntwortenLöschen
  2. khahesh mikonam azizam pishe honarhaye to hiche :)

    AntwortenLöschen